18 Şubat 2011 Cuma

Kabak Tadı!


Gün Zileli

Güncel gelişmeler üzerine yazan birisi olmadığım halde son zamanlarda bazen günde iki yazı yazmak zorunda kaldığımı görüp ben de hayret ediyorum. Tabii, acil yazı yazmak, yazıyı da biraz kısaltıyor ve hatta belki de yüzeyselleştiriyor: Aciliyete cevap vermenin kaçınılmaz sonucu.
Bugün de iki yazı yazacağım anlaşılan. Biri Türkiye’de olanlara ilişkin, okumakta olduğunuz şu kısa yazı olacak. Diğeri ise yine Mısır Devrimi ile ilgili.
OdaTV polis baskınına uğramış ve yöneticilerinin evleri polis tarafından aranıyormuş şu anda.
OdaTV’yle yıldızımız pek barışık değildir. Onları ulusalcı bulurum. Öyle olmasına rağmen zaman zaman işlerine gelen yazılarımı yayınlarlar. Hatta bir seferinde, bu iktibas eylemlerine bir hayli kızıp, “sıra bir gün size de gelecek” diye yazmıştım. Yani onlar hakkında bir eleştiri yazısı yazmayı düşünüyordum. Ama şimdi böyle bir söz ettiğime pişmanım. “Sıra onlara da geldi” ama hiç de benim kastettiğim anlamda değil.
Tek tek polislerden değil ama polis kurumundan nefret ederim. Polis kurumu iktidarların gösterdiği yönde koşup “avın” ensesine biner. Beyni ve vicdanı yoktur. Kim iktidardaysa onun emirlerine uyar. Aslında savcılık ve genelde yargı kurumu da öyledir. Her neyse, daha önce de defalarca yazdım, savcının ve polisin, iktidardaki efendinin emriyle insanların tepesine binmesine, onları hapse atmasına hiçbir zaman alkış tutmam, “hukuki” gerekçeleri kuşkuyla karşılarım ve her türlü tutuklamaya karşı çıkarım. Zaten hapishane denen, insanlığa en yabancı kuruma da kökten karşıyım. Bunun anlamı, bugünkü iktidar sahipleri yarın hapse atıldıklarında onların da yanında yer alacağımdır.
Bu genel tutumumun ötesinde belirtmeliyim ki, OdaTV’ye yapılan, artık bu Ergenekon davasının iyice kabak tadı verdiğinin açık bir göstergesidir. Ulusalcı veya değil, kim iktidara karşıysa, hangi basın organı AKP hükümetine muhalefet ediyorsa Ergenekon’la bağlantılandırılıp içeri atılıyor. Balbay olayı ortada. Şimdi de OdaTV. Ergenekon davası üç yıldır sürüyor. Savcılar ancak mı ulaşmışlar OdaTV’nin de Ergenekon örgütüyle bağlantılı olduğuna ilişkin delillere? Gülünç.
Kim AKP iktidarına muhalefet ediyor, Ergekon’dan al içeri. Olay bundan ibaret. Artık kabak tadı verdiniz gerçekten.
AKP, DP’nin yolundan gidiyor.
Sıra AKP’ye de gelecek.
Umarım bu sözüm bir darbe çağrısı olarak algılanmaz.
Hele günümüzde artık Mısır Devrimi gibi güzel örnekler varken.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder