6 Şubat 2011 Pazar

Çağdaş Hukukçular Derneği: BASINA VE KAMUOYUNA


OSTİM (Ortadoğu Sanayi ve Ticaret Merkezi)’de iki ayrı işyerinde meydana gelen patlamalarda en az 16 ölü ve onlarca yaralı var.

İlk patlamanın meydana geldiği caddenin adı “Uzay Çağı!”

Kuzey Afrika’yı kasıp kavuran ve Ortadoğu’da ağırlığını hissettiren halk ayaklanmalarını değerlendiren hükümetin bir tespiti hatırlanmalıdır; “Bizde olmaz…”

Neden olmaz bizde? Biz ileri demokrasiye geçtik, biz uzay çağındayız, biz Avrupalıyız!
Bizde ayaklanma olmaz; merdiven altlarına doldurulmuş sendikasız sigortasız işçiler solventle yakılır, ruhsatları rüşvet ve rantla elde edilmiş dört katlı işyerleri patlayıp iki kata iner, bodrumda havai fişek üretilir, kurtarma filikalarımızı pahalı kum torbaları yerine ucuz işçi doldururuz, kapalı kamyonda kurbanlık kadın işçiler taşınıp sele verilir, göçmüş ocaklarda sıkışıp kalmış maden işçilerinin cenazelerini çıkarmak pahalıya geldiği için Çin’den ucuz taşeron tutulur…

Ama bizde ayaklanma olmaz; çünkü bizim işçilerimiz bakanımızın dediği gibi “güzel ölür”. Efendi gibi ölür. Ayaklanmadan ölür. Bize yakışan budur.

Yanan işçiye “bir damla” faydası olmayan Valiliğin, ayaklanan işçiye sıkacak yeterli miktarda suyu bulunur her zaman. Hükümetimiz suyu yanana değil, ayaklanana sıktırır. Yangın dolapları boş, TOMA depoları doludur her zaman.

Derme çatma, palazlandırılmış, kollanmış “küçük işletmeciye” göz yumulur ki, sanayi sitesinde oyumuz yüksek çıksın. Sigortasız da olsa on işçi çalıştırana göz yumulur ki işsizlerin tansiyonu düşsün.

Dün Ortadoğu’da iş cinayetleri işlendi. Bizim Ortadoğu’muzda. Uzay Çağı caddesinde.
Katil; iş güvenliği sağlamayan hükümettir, iş güvenliğini denetlemeyen valiliktir, ruhsat rantına batmış belediyedir…

Katil; iş güvenliği isteyen işçilere “gaz” sıkmayı, merdiven altında birikmiş gazları boşaltmaktan daha çok sevenlerdir. Katil sizsiniz.

Bakalım ileri demokrasimiz ne yapacak işçiye? Bakan bir gelip baksın güzel ölmüşler mi diye. İki katı çökmüş işyerine yeni ruhsat verin kalan iki kat üzerinden; üretim devam etsin. Ailelere “sabır ve metanet” tavsiye edin. Öyle ya “ecel geldi”, kimin gücü yeter vadesi dolanı kurtarmaya? Ölenlere rahmet, kalanlara sabır, öldürenlerin “tabanına kuvvet”; hükümetimiz herkesin yanında…

Çağdaş Hukukçular Derneği iş cinayetleri ile katledilen tüm işçilerimiz ve aileleri için Adalet istiyor. Bizler bütün birikimimizi, bilgimizi ve gücümüzü katledilen işçilerin ailelerine hukuksal destek vermek için kullanacağız. Kendimizi, inceleme, şikâyet, idari ve adli soruşturma ile davaların tarafı ve sahibi kabul ediyoruz. Adalet istiyoruz, arayacağız ve sağlanana kadar vazgeçmeyeceğiz.

Saygılarımızla.

Çağdaş Hukukçular Derneği
Genel Merkezi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder